مرجع مهندسی رهبین دانش
وبلاگ شخصی علیرضا یونس پور

شناسایی، انواع و علل بوجود آمدن ترک



ادامه مطلب...
تاریخ: سه شنبه 15 اسفند 1391برچسب:علل بوجود آمدن ترک ,
ارسال توسط علیرضا یونس پور

متاسفانه بخاطر سیستم آموزشی نامناسب و ناکارا فعلی ،فارغ التحصیلان دانشگاهی عمدتا ناآشنا با محیطهای اجرایی و عملی هستند. خصوصا در رشته مهندسی عمران این ضعف کاملا مشهود است . بنده با درک این موضوع سعی کرده ام تا در کلاسهای درسی ام هرچه بیشتر دانشجویان را در درک نکات عملی و اجرایی یاری کنم آیا موفق بوده ام یا نه قضاوت با دانشجویان عزیز است اما همیشه سعی بنده در این راستا بوده است. کاملا روشن است که استفاده از عکس و فیلم و بازدیدهای عینی چقدر میتواند در این زمینه کمک رسان باشد . بر همین اساس جزوه ای تصویری از اشکالات اجرایی ساختمانهای فولادی که در این مدت خود نظارت کرده ام با منتخبی از عکسهایی که گرفته بودم تهیه کردم که امیدوارم برای شما عزیزان قابل استفاده باشد.

دانلود این جزوه را به کلیه دانشجویان عمران و ساختمان علی الخصوص کسانی که درس اجرای ساختمان دارند را توصیه میکنم.

لینک دانلود




تاریخ: دو شنبه 7 اسفند 1391برچسب:اشکالات اجرایی,
ارسال توسط علیرضا یونس پور
ارسال توسط علیرضا یونس پور
اتصال خورجینی متداولترین شكل اتصال در ساختمان‌های اسكلت فلزی در ایران است؛ مبدع این اتصال ایرانیان هستند و درهیچ كجا شناخته شده نیست! نحوه اجرای اتصال خورجینی بدین طریق است كه تیرهای حمال از طرفین ستونها به طور یكسره عبور داده می شوند و روی نبشی هایی كه در طرفین ستون نصب شده‌اند قرار می‌گیرند و معمولا در بالای هر تیر هم یك نبشی قرار می دهند لذا اتصال خورجینی تامین كننده نشیمن برای عبور یك جفت تیر سرتاسری از طرفین ستون می باشد. اتصال خورجینی كاربرد گسترده ای در ایران دارد كه علت آن عمدتا سادگی اجرا، كاهش هزینه، كمبود نیمرخ بال پهن و شماره های بالای نیمرخ IPE است.
به طور كلی ساختمان‌های فولادی به دلیل نرمی و انعطاف پذیری از پایداری خوبی در برابر نیروهای ناشی از زلزله برخوردارند اما متاسفانه در زلزله های خرداد ماه 69 منجیل و رودبار و زلزله بم برخلاف انتظار شدیدا آسیب دیدند و خسارات جبران ناپذیری را به بار آوردند. علت این امر را باید عمدتا در كیفیت اتصالات جست. ضابطه اصلی طرح اتصالات در نقاط زلزله خیز قابلیت انتقال لنگر برای سازه هایی است كه فاقد بادبند یا دیوار برشی بتن آرمه اند؛ در حالیكه اتصالات خورجینی از سوی هیچ كدام از آیین نامه های موجود به عنوان اتصالات گیردار شناخته نشده اند.
 

یكی دیگر از مشكلات اتصال خورجینی هنگامی بروز می كند كه تیرها در دوطرف دهانه های نامساوی را پوشش دهند؛ در اینصورت دهانه های نامساوی عكس العملهای نامساوی را در برابر بارهای وارده نشان خواهد داد و افزایش لنگرها را موجب می شود. عدم اتصال تیرها به هم و نامساوی بودن دو دهانه اطراف باعث می شود كه نتوانند با هم كار كنند.




تاریخ: جمعه 27 بهمن 1391برچسب:اتصال خورجينی,
ارسال توسط علیرضا یونس پور
این راهنما برگرفته از دفترچه ساخت و ساز بم در 11 فصل به صورت زیر تهیه گردیده است:
1- دیوار چینی اطراف زمین (محصور کردن)
2- خاکبرداری پی ­ (شالوده ­ها و شناژها)
3- آماده سازی بستر (شفته ریزی یا بتن مگر)
4- آجر چینی ( قالب بندی)
5- آرماتور بندی و نصب صفحه ستونها ( بیس پلیت ها)
6- بتن ریزی پی
7- نگهداری بتن پی
8- نصب اسکلت فلزی
9- اجرای سقف تیرچه بلوک
10- نگهداری بتن سقف
11- دیوارچینی داخلی

فصل اول:

 

دیوارچینی اطراف زمین (محصور کردن)

 

1- آب پاشی بر روی آجرها یا در اصطلاح غرقاب نمودن آنها قبل از دیوارچینی موجب استحکام بیشتر دیوار...



ادامه مطلب...
تاریخ: جمعه 20 بهمن 1391برچسب:کارهای عمومی ساختمان,
ارسال توسط علیرضا یونس پور

کلیه آسانسورهای نصب شده در کشور بر اساس مصوبه شورای استاندارد از تاریخ 1/1/82 (بر مبنای تاریخ صدور پروانه ساختمان) تحت پوشش استاندارد ملی ایران و دستورالعملهای آن قرار دارد. این موضوع به کلیه شهرداریهای ایران جهت لحاظ در صدور پروانه و پایان کار ابلاغ گردیده است. در این مقاله جهت آشنایی بیشتر مهندسین مشاور و ناظر، کلیاتی از استانداردهای موجود، ارایه می گردد تا در استانداردسازی آسانسور، مورد استفاده قرار بگیرد.
کلیات موضوع در مبحث 15 مقررات ملی ساختمان و ضمایم آن و نیز در جزوه منتشره از موسسه استاندارد ملی- نصب آسانسور- شماره 1-6303، منتشره از موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، درج گردیده است. نظر به اینکه متولی استانداردسازی آسانسور، در قانون، موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران تعیین گردیده، لذا این موسسه نیز وظایف خود را به دو شرکت تعیین صلاحیت شده در سطح کشور، واگذار نموده است. شرکت های مذکور پس از طی بازرسیها...



ادامه مطلب...
تاریخ: جمعه 20 بهمن 1391برچسب:استاندارد سازی آسانسور,آسانسور,
ارسال توسط علیرضا یونس پور

افت پی بر اثر عواملی همچون رطوبت و فشارهای وارده از طبقات، بی مقاومتی خاک و عملکردهای آن پیش می آید. همچنین نوع مصالح مصرفی و اجرای غیرفنی، سبب نشستهای پی می شود. در مجموع، بر اثر حرکات زمین ، اسکلت بنا حرکت می کند و شکستهای مختلف که شامل ترکهای عمیق و یا معمولی و در مواردی به شکل مویی است، نمایان می شود.
موقعیت ترک :
ترکهای عمیق : این ترکها گاهی به طور دایمی به وجود می آید و دلیل آن نشست مرتب پی است که در اینصورت، بودن ساکنان در ساختمان خطرناک است.
ترکهای ثابت : معمولاً پس از نشست پی، تحرک ساختمان کم می شود. این پدیده بر اثر قطع رطوبت و فشرده شدن...



ادامه مطلب...
ارسال توسط علیرضا یونس پور

قیر و گونی
اگر خاكهای مجاور دیوارهای زیرزمین مرطوب باشد روی ماسه سیمان را سه قشر قیر و گونی می كشند. در این محل بیشتر از قیر 70×60 استفاده می نمایند. در موقع قیر و گونی كردن باید دقت شود كه به هیچ وجه منفذ یا سوراخی خالی نموده ودر همه لایه ها قیر، كلیه سطح را بپوشاند وبهتر است در همین مرحله قیر و گونی تا روی كرسی چینی دیوار زیرزمین یكسره پیدا كند در كلیه مراحل باید به وسیله قیر كلیه سطح دیوار پوشانیده شده باشد اگر خاك اطراف زیاد...



ادامه مطلب...
ارسال توسط علیرضا یونس پور

در دهه‌های اخیر تکنولوژی ساخت پنجره‌های دو جداره با فاصله هوایی روز به روز پیشرفت کرده است. این پنجره‌ها از دو لایه شیشه تشکیل می‌شوند که توسط هوا و یا گاز دیگری با ضریب هدایت پایین از هم جدا شده‌اند.
پنجره‌ها روشنایی، گرما، هوای تازه و زیبایی‌ها را به خانه آورده و ارتباطی با محیط خارج برقرار می‌کنند. به رغم این محاسن پنجره‌ها یکی از عوامل مهم در اتلاف حرارتی ساختمانها است.
به طوری که حدود یک چهارم حرارت خارج شده ساختمانها در زمستان و یا حرارت وارد شده به آنها در تابستان از طریق پنجره‌ها صورت می‌گیرد. به همین دلیل از دیر باز کاهش این تلفات مد نظر طراحان ساختمان‌ها بوده است.
در گذشته نه چندان دور برای کاهش اتلاف حرارتی ساختمانها به جای استفاده از پنجره‌های با یک لایه شیشه از پنجره‌های با دو یا چند لایه شیشه کمک گرفته می‌شد. حتی در پاره‌ای از موارد، لایه‌های پلاستیکی در بین شیشه‌ها...



ادامه مطلب...
تاریخ: جمعه 20 بهمن 1391برچسب:پنجره‌های دو جداره,اتلاف انرژی ,
ارسال توسط علیرضا یونس پور

اگر قصد ساختن يک سرپناه براى خود داريد کافى است مطابق نقشه رعايت ضوابط فنى و استفاده از مصالح مرغوب، آغاز کنيد. اين گزارش، اين آگاهى را به شما مى دهد که سريع تر اقدام به جلوگيرى از اشتباهات و خطا هاى فنى مجرى ساختمان کنيد و با مطلع کردن مهندس ناظر خود، از بروز دوباره کارى (که بار مالى زيادى به شما تحميل مى کند) و همچنين پوشاندن خطا هاى غيرقابل جبران که مى تواند در آينده صدمات جبران ناپذيرى به ساختمان شما وارد آورد، جلوگيرى کنيد.
براى شروع با انواع اسکلت هاى ساختمان آشنا مى شويد، و در ادامه با جزييات فنى و اجرايى آشنا خواهيد شد.

ساختمان هاى فلزى: در ساخت اين نوع ساختمان ها از پروفيل هاى فولادى در ستون و تير هاى آن استفاده شده است. اجراى سريع، کوچک بودن ابعاد ستون ها (نسبت به حالت بتنى) مقاومت بالاى فولاد در برابر کشش و فشار از جمله...


ادامه مطلب...
تاریخ: جمعه 20 بهمن 1391برچسب:ايمن در برابر زلزله,
ارسال توسط علیرضا یونس پور

درز انبساط :
برای جلوگیری از خرابیهای ناشی از انبساط و انقباض ساختمان بر اثر تغییر درجه حرارت محیط خارج یا جلوگیری از انتقال بار ساختمان قدیمی مجاور به ساختمانی كه جدید احداث می شود، همچنین در مواردی كه ساختمان بزرگ است و از چند بلوك متصل به هم تشكیل می شود، باید به كار بردن درز انبساط در محل مناسب پیش بینی شود .
حداقل فاصله ای از ساختمان با اجزای ساختمانی كه باید در آن درز انبساط پیش بینی شود، بهنوع ساختمان، تعداد طبقات، مصالح مصرفی و آب و هوای محل احداث بستگی دارد ؛ بنابراین باید با مطالعه كافی محل اندازه آن را مهندس



ادامه مطلب...
تاریخ: جمعه 20 بهمن 1391برچسب:درز انبساط,درز انقطاع,
ارسال توسط علیرضا یونس پور

1. برای اندازه گیری عملیات خاكی در متره و برآورد از واحد متر مكعب استفاده می شود.

2. آجر خطائی، آجری است كه در اندازهای 5×25×25 سانتیمتر در ساختمانهای قدیمی برای فرش كف حیاط و غیره بكار می رفت.

3. چنانچه لازم باشد در امتداد دیواری با ارتفاع زیاد كه در حال ساختن آن هستیم بعدا دیوار دیگری ساخته شود باید لاریز انجام دهیم.

4. هرگاه ابتدا و انتهای یك دیوار در طول دیوار دیگری بهم متصل شود، به آن دیوار در تلاقی گفته می شود.

5. در ساختمانهای مسكونی (بدون زیرزمین)روی پی را معمولا بین 30 تا 50 سانتی متر از سطح زمین بالاتر می سازند...



ادامه مطلب...
تاریخ: جمعه 20 بهمن 1391برچسب:نکات اجرایی ساختمان,
ارسال توسط علیرضا یونس پور
● خطرهای ناشی از گود برداری
▪ موارد ایمنی مربوط به گودبرداری را می‌توان در سه دسته عمده زیر قرار داد:
ـ ایمنی کارکنان داخل و اطراف گود و عابران و وسایل نقلیه در مقابل حوادث احتمالی به ویژه خطر ریزش گود.
ـ خطر آسیب‌دیدگی و تخریب ساختمان‌های مجاور گود در اثر گودبرداری یا ریزش گود.
ـ خطر آسیب‌دیدگی تاسیسات و شریان‌های شهری در اثر گودبرداری یا ریزش گود.
● نشانه‌های خطرناک بودن گود
▪ موارد زیر علامت خطرناک بودن گود بوده و بررسی‌ها و احتیاط‌های همه‌جانبه بیشتری را ضروری می‌کنند:
الف) ضعیف و یا حساس ‌بودن ساختمان مجاور: مواردی نظیر عدم وجود اسکلت، ضعیف بودن ملات دیوارها و علائم ضعف اجرایی ساختمان، وجود ترک و شکستگی یا نشست و شکم‌دادگی دیوارها، از این جمله‌اند. وجود دیوار مشترک...


ادامه مطلب...
تاریخ: جمعه 20 بهمن 1391برچسب:خطرات ناشی از گودبرداری,گودبرداری,
ارسال توسط علیرضا یونس پور

باگسترش روش جداسازی ساختمان از زمین برای محافظت آن در مقابل حركات ناشی از زمین لرزه در سالهای اخیر سیستمهای گوناگونی طراحی و ساخته شده است . در این گزارش انواع سیستمهای موجود بطور خلاصه مورد بررسی قرار میگیرد.
1- عناصر سیستم جداساز
هر شیوه جداسازی ساختمان باید بتواند اهداف زیر را تأمین كند:
توانایی در ایجاد انعطاف پذیری مناسب برای سازه
كاهش تغییر مكان كف به منظور افت خرابیهای سازه ای و غیرسازه ای...



ادامه مطلب...
تاریخ: جمعه 20 بهمن 1391برچسب:ابزارهای جداكننده ساختمان از زمین,
ارسال توسط علیرضا یونس پور

در تمیز کردن نمای ساختمان نکاتی را باید رعایت کرد که به شرح زیر می باشد :
1- به طور مسلم، در مواقع بنایی روی سطوح دیوارهای آجری، سنگهای نما، اندودهای سیمانی و اندودهای شیمیایی ملات پاشیده می شود که قبل از سکنی گزیدن در ساختمان باید این ملاتها از سطح نما گرفته شود.
2- شوره سفید رنگ در آجرهایی دیده می شود که در اثر مکش آب و یا جذب رطوبت، نمکهای موجود در گل پخته را به شکل کپک بر سطح آجرکاری ساختمان نمایان می سازند. ابتدا به علت ناچیز بودن آن را جارو می زنیم . چنانچه شوره زیاد باشد، آن را چند بار با آب و جارو می شوییم . اگر با شستن برطرف نشد، با اسید رقیق و برس سیمی، شوره های...



ادامه مطلب...
تاریخ: جمعه 20 بهمن 1391برچسب:تمیز کردن نمای ساختمان,
ارسال توسط علیرضا یونس پور

حریق در ساختمان موجب خسارت شدید و غیر قابل جبران می گردد. علاوه برآن، تلفات جانی به علت خفگی از عمده مواردغیر قابل جبران می باشد که عمده این خسارات جانی به موجب استنشاق دود و گازهای خفه کننده مانند CO می باشد . در هنگام حریق دود تمامی محل حریق و سپس راهروها و محل های تخلیه ساختمان منجمله شفت آسانسور، دستگاه راه پله، کریدورها و ... را پر می کند در این حالت عملا اولین حرکت، تخلیه کامل ساختمان می باشد تا بتوان جان تمامی سکنه بخصوص افراد پیر و ناتوان و کودکان را نجات داد و سپس اقدام به اطفاء. جهت نجات سکنه می بایست مسیر تخلیه ساختمان کاملا عاری از دود و گاز های سمی، شعله و اجسام مزاحم باشد. این مقاله سعی بر بررسی...



ادامه مطلب...
تاریخ: جمعه 20 بهمن 1391برچسب:حفاظت راههای فرار,حریق ,
ارسال توسط علیرضا یونس پور

مدیریت نگهداری ساختمان، یكی از موضوعات مهم در مدیریت ساختمان می باشد، كه تاكنون در كشور ایران مورد توجه جدی قرار نگرفته است. بطور كلی دوره تعمیر و نگهداری ساختمان در حدود نود و پنج درصد دوره حیات یک ساختمان را از زمانی كه مفهوم ذهنی ساخت شكل می گیرد تا پایان عمر آن به خود اختصاص می دهد. با اعمال یك سیستم مناسب مدیریتی در بخش تعمیر و نگهداری نه تنها می توان كیفیت ساختمان را افزایش داد بلكه امكان بهینه سازی هزینه ها نیز فراهم می گردد. بدیهی است با توجه به این مطلب تعمیر و نگهداری ساختمان و مدیریت آن از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. در این پایان نامه ابعاد مختلف مدیریت نگهداری ساختمان مورد مطالعه قرار گرفته است. نظر به اینكه داشتن مدیریتی صحیح و مناسب، نیازمند داشتن یك سازماندهی جهت اعمال اهداف مدیریت می باشد، به همین جهت در این پایان نامه همچنین مقوله سازماندهی تعمیر و نگهداری مورد مطالعه قرار گرفته است.از آنجا كه آموزش و پرورش در ایران...



ادامه مطلب...
تاریخ: جمعه 20 بهمن 1391برچسب:تعمیر و نگهداری ساختمان,کاشی,موزائیک,
ارسال توسط علیرضا یونس پور

صفحه قبل 1 صفحه بعد

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی
ورود اعضا:

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت: